020 530 0160

Merrill Lynch lanceert Nanotech-index

Gepubliceerd op 6 april 2004 categorie├źn 

Naast de internet -en biotechbeursindex is er sinds 2 april nu ook een beursindex voor zogenaamde nanotechnologie aan de American Stock Exchange genoteerd. Volgens Merril Lynch, die de index heeft gelanceerd, wordt nanotechnologie de volgende groei-innovatie en bestaat er zelfs het risico van hypevorming zoals bij internet het geval was. Nanotechnologie legt zich toe op het ontwerpen van voorwerpen die kleiner zijn dan 100 nanometer. 1 nanometer is 1 miljardste deel van een meter.


De nano-technologie wordt al toegepast op de ontwikkeling van ondermeer vlekvrije-kleding, nog snellere computers en gentherapie. Bedrijven die in de index voorkomen zijn onder andere Headwaters (alternatieve energie onttrekken aan fossiele brandstoffen) en Flamel Technologies (systemen voor preciezere medicijnafgifte in het lichaam).


De nanotech-index bestaat uit 25 bedrijven die voor hun toekomstige winst voor een belangrijk deel afhankelijk zijn van nanotechnologie.

Bron: FD
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Koen de Bruin

publicaties

Gerelateerde artikelen