020 530 0160

Merkhouder FOREVER FRIENDS krijgt Foreverfriends.nl

Gepubliceerd op 13 oktober 2004 categorieën 

Hallmarks Card PLC, een Engelse uitgeverij van wenskaarten en houder van het Europese Gemeenschapsmerk FOREVER FRIENDS krijgt de domeinnaam foreverfriends.nl. De Voorzieningenrechter van de Rechtbank ‘s-Gravenhage heeft 13 oktober domeinnaamhouder Hagley International Dutch Trading Group op straffe van een maximale dwangsom van Euro 250.000,= verplicht de domeinnaam over te dragen aan Mercis, agent van Hallmarks in Nederland.


 


Volgens de Voorzieningenrechter is de domeinnaam auditief en begripsmatig identiek aan het Gemeenschapsmerk. Enige verschil is dat in de domeinnaam de woorden FOREVER en FRIENDS aan elkaar worden geschreven. Hagley wilde de domeinnaam gebruiken voor een educatieve website voor stripboeken, puzzels en schoolbenodigdheden. Dat is (dreigend) gebruik van de domeinnaam ter onderscheiding van waren en daarmee merkgebruik. De rechter vind ook dat het gebruik in  dezelfde categorieën valt – spelletjes en penhouders – waarvoor het merk FOREVER FRIENDS is geregistreerd. Zo doende maakt Hagley inbreuk op het merkrecht van Hallmarks en wordt zij “gestraft” met de verplichting de domeinnaam op naam van Mercis te stellen.   


 

Bron: Rechtbank 's-Gravenhage
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Doeko Bosscher

publicaties

Gerelateerde artikelen