020 530 0160

Meet Poppy, de eerste 3D geprinte opensourcerobot

Gepubliceerd op 28 oktober 2014 categorieën , ,

Poppy (@poppy_project) kan door iedereen gebouwd en geprogrammeerd worden. Door de gratis beschikbare software kunnen gebruikers zelf gemakkelijk onderdelen ontwerpen en het gedrag van hun Poppy programmeren. Zo kunnen bijvoorbeeld informaticastudenten met Poppy experimenteren en toegang krijgen tot de wereld van onderzoek en ontwerp. Poppy is ook compatibel met het Arduino-platform, waardoor de robot kan worden gekoppeld aan andere elektronische voorzieningen, zoals intelligente kleding, verlichting, sensoren en muziekinstrumenten. Poppy-gebruikers kunnen hun ideeën en resultaten uitwisselen via een platform.

 

Het Poppy-platform is tot stand gekomen dankzij het door de European Research Council gefinancierde project “Explorers”, waarin de mechanismen van leren en ontwikkeling met gebruikmaking van robots wordt bestudeerd. Probleemoplossend vermogen en vermogen tot kritisch denken worden in robotica ontwikkeld. De Franse hoofdonderzoeker Dr. Oudeyer hoopt dat studenten hun vaardigheden met behulp van Poppy kunnen ontwikkelen en later misschien een baan in de robotsector kunnen vinden. Het project “Explorers” beschikt over een budget van 1,5 miljoen euro en loopt tot 2015.

 

Bron: Europese Commissie
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Marieke Neervoort

publicaties

Gerelateerde artikelen