020 530 0160

Maurice de Hond ook in hoger beroep veroordeeld

Gepubliceerd op 12 oktober 2009 categorieën 

Maurice de Hond is ook in hoger beroep veroordeeld wegens smaad en smaadschrift jegens de zogenoemde “klusjesman”. Zoals wij eerder berichtten had het OM in hoger beroep een taakstraf van 100 uur en twee maanden voorwaardelijke gevangenisstraf geëist. In eerste aanleg had de rechtbank De Hond veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden wegens uitlatingen die De Hond had gedaan over de zogenaamde Deventer Moordzaak.

De door het hof opgelegde straf is gelijk aan de straf die de rechtbank oplegde. Volgens het hof is De Hond te ver gegaan door iemand publiekelijk van een moord te betichten waarvoor iemand anders al is veroordeeld. Ook het feit dat De Hond zijn bekendheid heeft ingezet om aandacht te vragen voor zijn overtuigingen, heeft voor het hof bijgedragen aan het oordeel dat de vrijheid van meiningsuiting van De Hond in dit geval mag worden beperkt.

De Hond heeft al aangekondigd in cassatie te gaan en zonodig naar het Europese Hof voor de Rechten van de Mens.

Lees hier het hele bericht

Lees hier het arrest van het Hof Amsterdam

Bron: Parool.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Vita Zwaan

publicaties

Gerelateerde artikelen