020 530 0160

Martijn.org opnieuw in opspraak

De website martijn.org van pedofielenvereniging Martijn is opnieuw in opspraak. Afgelopen maandag meldde de weblog van stopkindersex.com dat een forumlid een link zou hebben geplaatst naar een online artikel van Elsevier waarin een foto van Amalia en haar twee zusjes was opgenomen. De voorzieningenrechter van de rechtbank Amsterdam legde Martijn vorig jaar nog een verbod op om foto’s van de prinsessen openbaar te maken op het forum, op last van een dwangsom.


Ik acht de kans echter klein dat het bericht in strijd is met het verbod. De voorzieningenrechter had Martijn uitsluitend verboden om foto’s van de prinsessen openbaar te maken op het forum. Het enkele vermelden van een internet-adres (URL) waarop de foto’s te zien zijn, valt niet aan te merken als een openbaarmaking van de foto’s. Het bericht lijkt ook geen direct aanklikbare link te hebben bevat, maar slechts de URL.


Maar wat als het koninklijk paar nu een nieuw verbod zou vorderen op het plaatsen van links of internet-adressen die verwijzen naar websites met foto’s van de prinsessen? Aan de hand van de eerdere uitspraak van de voorzieningenrechter, zou verdedigd kunnen worden dat er ook in dit geval sprake is van een ontoelaatbare inbreuk op de privacy van de prinsessen. Zij worden immers opnieuw onder de bezoekers van het forum in verband gebracht met pedofiele wensen en gedragingen. Of zou een dergelijk ruim verbod de vrije meningsuiting te zeer zou beperken? Martijn zoekt wederom de grenzen op tussen beide rechten.


Lees hier het hele bericht.

Bron: Algemeen Dagblad
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Tjalling Hylkema

publicaties

Gerelateerde artikelen