020 530 0160

Malware eindejaarsoffensief: ‘Find Out What Is Keeping Santa So Jolly’

Gepubliceerd op 28 december 2007 categorieën 

Het lijkt erop dat de makers van het botnet Storm Worm met een eindejaarsoffensief zijn begonnen. Op kerstavond verzonden de malware-makers e-mailbombardement om internetters naar de site merrychristmasdude.com te lokken.


Wereldwijd werden er vele honderdduizenden e-mails naar internetters verstuurd met onderwerpen als: ‘Your Secret Santa’, ‘Santa Said, HO HO HO’, ‘Warm Up this Christmas’ en ‘Mrs. Clause Is Out Tonight!’. Vervolgens wordt doorgelinkt naar de website merrychristmasdude.com met de nodige exploits waardoor een niet adequaat beveiligde pc ernstig geïnfecteerd kan raken.


Gebruikers werd ook een striptease door Mrs. Claus in het vooruitzicht gesteld. Onder de kop “Striptease of Mrs. Claus”, met als extra lokkertje: ‘Find Out What Is Keeping Santa So Jolly’ werd vervolgens een button in beeld gebracht met daarop de tekst ‘Download for free now’. Nieuwsgierig geworden gebruikers kwamen bedrogen uit, het aanklikken van de button leidde er slechts toe dat men kans op een infectie met de Storm Worm opliep. Inmiddels is er nu ook al sprake van dat er massaal nieuwjaarswensen voor 2008 door het Storm Worm botnet worden verspreid.


Lees hier het hele bericht.

Bron: Telegraaf.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Nicky Nicky van Dorp

publicaties

Gerelateerde artikelen