020 530 0160

Magic Leap 3D-bril voor alledaagse situaties

Gepubliceerd op 21 januari 2015 categorieën ,

Als het aan de Amerikaanse start-up Magic Leap ligt kan iedereen op termijn een virtual reality bril  gebruiken bij zijn of haar dagelijkse activiteiten. Dit blijkt uit de octrooiaanvraag van Magic Leap bij het US Patent Trademark Office die onlangs openbaar is geworden.

Magic Leap is zoals gezegd een start-up die onder andere is gefinancierd door Google. Er zou maar liefst omgerekend een bedrag van een half miljard euro in de start-up zijn geïnvesteerd. De octrooiaanvraag laat duidelijk zien welke toepassingen van de 3D bril Magic Leap in gedachten hebben. De 3D bril kan in alledaagse situaties, zoals tijdens het boodschappen doen in de supermarkt, informatie, denk aan een boodschappenlijstje, op het netvlies van degene die de 3D bril draagt brengen. Via handgebaren is interactie en bedieningen met de bril mogelijk. Aan de tekeningen bij de octrooiaanvraag te zien moet er nog wel wat worden geoefend op de handgebaren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Los van de praktische handigheidjes zoals een geprojecteerd boodschappenlijst kan de bril ook in de medische wereld worden gebruikt om bijvoorbeeld organen te projecteren. Artsen kunnen deze functie onder andere gebruiken indien zij patiënten of studenten uitleg moeten geven. Ook kunnen er bijvoorbeeld tijdens het grasmaaien spelletjes worden gespeeld. Of dit bevorderlijk is voor de veiligheid vraag ik me daarentegen af.

Of dit futuristische idee van Magic Leap innovatief genoeg is en de octrooiaanvraag doorstaat zal moeten worden afgewacht.

 

Bron: tweakers.net, gizmodo.com
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen