020 530 0160

LokiTorrent zwicht niet voor druk MPAA

Gepubliceerd op 4 januari 2005 categorie├źn ,

The Motion Picture Association of America (MPAA) de Amerikaanse waakhond voor de filmindustrie heeft diverse serverbeheerders in de Verenigde Staten en Europa aangeklaagd. Deze server beheerders zouden zich bezighouden met het hosten van films en andere bestanden die via de netwerken van BitTorrent en E-donkey verspreid worden.


Op de website van LokiTorrent behoort worden zogenaamde torrent-bestanden aangeboden. Een P2P-systeem dat lijkt op dat van KaZaA en Napster maar daar op belangrijke punten van verschilt. Uitleg over het Bit Torrent principe vind je hier. LokiTorrent heeft reeds een ‘Cease and Desist letter’ van de MPAA ontvangen maar zwicht niet onder de druk zoals SuprNova en anderen dat eerder wel deden. LokiTorrent wil de strijd aangaan met de MPAA maar beseft dat hier geld voor nodig is. Zelf schatten ze de kosten op zo’n 30.000 dollar per maand. Ze houden op hun website nu een inzamelingsactie om zo de kosten te kunnen dekken. Voor de eerste maand hebben ze al 28.997 dollar opgehaald.


Lees hier het volledige artikel.

Bron: nu.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Thomas

publicaties

Gerelateerde artikelen