020 530 0160

Lindows.com moet naam wijzigen

Gepubliceerd op 15 december 2003 categorie├źn ,

Het is Microsoft eindelijk gelukt om in voorlopige voorzieningen procedures gedaan te krijgen dat Linux distributeur Lindows.com de naam Lindows moet wijzigen. In de VS zijn haar vorderingen al twee maal afgewezen, maar van Finse en Zweedse voorzieningenrechters kreeg Microsoft begin december gelijk: Lindows zou inbreuk maken op het merk Windows en de naam moet derhalve worden gewijzigd. Nu zij de wind kennelijk mee heeft in Europa, heeft Microsoft ook al procedures in Nederland en Frankrijk aangekondigd.


Volgens Lindows.com’s CEO Michael Robertson gaat het Microsoft helemaal niet om de naam. Hij beschuldigt Microsoft ervan de procedures te gebruiken “as a battering ram to smash Linux”, hetgeen door Microsoft uiteraard heftig wordt ontkend.


In het voorjaar van 2004 gaat de zaak in de VS verder. Wij houden u uiteraard op de hoogte van de ontwikkelingen aan beide zijden van de grote plas.


Lees hier het hele bericht.  

Bron: PCWorld.com
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen