020 530 0160

Kritiek op stilzwijgende contractsverlenging

Gepubliceerd op 24 augustus 2005 categorieën ,

De Consumentenbond is van mening dat minister Brinkhorst de telecombranche per direct moet verplichten een maximale opzegtermijn van een maand te hanteren. In een brief aan de minister vragen ze hem daarnaast een eind te maken aan de koppelverkoop van digitale diensten als internet en kabeltelevisie. Dit maakt het volgens de Consumentenbond onmogelijk om tijdens het contractsjaar over te stappen op een andere aanbieder, indien de aanbieder een wijziging in de prijs of algemene voorwaarden doorvoert.


Brinkhorst heeft vorige maand al aangekondigd dat hij volgend jaar iets gaat doen aan het stilzwijgend verlengen van contracten door aanbieders van telefonie-, internet- en televisiediensten. Dit duurt de Consumentenbond echter veel te lang. De PvdA is daarnaast ook bezig met een initiatiefwet, waarin onder meer een verplichting voor bedrijven is opgenomen, om een waarschuwing te sturen als de opzegtermijn nadert.


Lees hier het hele bericht.


 

Bron: nu.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Stagiair

publicaties

Gerelateerde artikelen