020 530 0160

KNMG: invoering EPD in 2010 niet haalbaar

Gepubliceerd op 24 september 2009 categorieën , , ,

Artsenorganisatie KNMG stelt dat de verplichte aansluiting op het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) in 2010 te vroeg is. KNMG voorzitter Arie Nieuwenhuijzen Kruseman stelt in het tijdschrift Signaal, een uitgave van Nictiz, dat te weinig zorginformatiesystemen aan de eisen voor aansluiting op het landelijk schakelpunt voldoen. Vooral de aansluiting van ziekenhuizen is een probleem. KNMG denkt dat alleen de voorlopers van zorgautomatisering de deadline zullen halen. Bepleit wordt dan ook een gefaseerde invoering van verschillende onderdelen van het EPD omdat het ene zorginformatiesysteem verder is ontwikkeld dan het andere.

Voorts bepleit het KNMG dat er meer aandacht moet komen voor de waarborgen rondom privacy. In veel ziekenhuizen hebben artsen nu bijvoorbeeld toegang tot patiëntengegevens, ongeacht of er een behandelrelatie is of niet.

De verplichte invoering van de aansluiting op het EPD werd al eerder door Minister Klink uitgesteld vanwege kritiek door betrokken artsen, apothekers en ziekenhuispersoneel over de haalbaar van die termijn. Vraag is of deze nieuwe kritiek wederom tot uitstel zal leiden.

Lees hier het hele bericht in Computable.

Bron: Computable
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen