020 530 0160

Kleine nederlaag Google in AdWords zaak

Gepubliceerd op 17 augustus 2005 categorieën ,

Een Amerikaanse rechter heeft bepaald dat Google er voor moet zorgen dat het merk Geico niet langer in de advertentietekst van anderen mag voorkomen. De verzekeringsfirma Geico had een rechtszaak aangespannen tegen Google, op grond van inbreuk op haar merkenrecht. De advertenties met daarin het merk Geico zorgde volgens de rechter voor verwarring en moeten daarom worden geweerd. Bij een zoekopdracht naar ‘Geico’ mogen echter nog wel gesponsorde links weergegeven worden, die worden opgeroepen door zogenaamde ‘sleutelwoorden’.


Google is tevreden met de uitkomst van deze rechtszaak. Een woordvoerder van Google benadrukte dat door de verbeterde systemen, er nu geen gevallen meer voor zullen komen, waarin een merk in de advertentie van een ander staat. Tevens wijst hij er op dat het gebruik van merken in een advertentie niet alleen door de rechter verboden werd, maar ook door Google zelf niet toegestaan is.


Lees hier het hele bericht.

Bron: www.tweakers.net
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Stagiair

publicaties

Gerelateerde artikelen