020 530 0160

Kleine Hamidi verslaat het grote Intel

Gepubliceerd op 16 juli 2003 categorieën ,

Martijn de Keizer wees mij op een prachtig verslag van de Amerikaanse Hamidi-zaak in de New York Times (registratie verplicht). Hamidi, een voormalig werknemer van Intel, stuurde na zijn ontslag een zestal e-mails naar al zijn oude collega’s. Intel beschuldigde Hamidi van een vorm van huisvredebreuk: door als onbevoegde e-mails te zenden via het Intel-systeem was er sprake van “trespassing”. Intel vond dat zij als eigenaar van het netwerk voorwaarden mocht stellen aan de toegang daartoe. Na twee keer te hebben gewonnen, heeft Intel nu ongelijk gekregen van het Hooggerechsthof van Californië. Dit tot opluchting van de voorstanders van de vrijheid van meningsuiting.


In Nederland heeft XS4ALL in haar procedure tegen Ab.Fab een soortgelijk argument gebruikt om Ab.Fab te verbieden ongewenste e-mails naar haar abonnees te zenden. Ik had daar toen al mijn bezwaren tegen geuit. Lees ook de reactie van Dommering en mijn reactie daarop.  

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Christiaan Alberdingk Thijm

publicaties

Gerelateerde artikelen