020 530 0160

Keuringsdienst van waarde winnaar

Gepubliceerd op 9 februari 2007 categorieën ,

De medewerkers van het televisieprogramma Keuringsdienst van waarde timmerden al tijden aan de weg om een chocolade op de markt te brengen die tot stand was gebracht met menswaardige werkomstandigheden. Nadat een eerdere sponsorpoging met de verfilming van Roald Dahls boek Sjakie en de chocoladefabriek was mislukt, slaagden zij er uiteindelijk in de chocolade onder de naam ‘Tony’s chocolonely’ op de markt te brengen waarbij zij meedeelden dat het ging om ‘100% slaafvrije chocolade’. Dit tot ongenoegen van een importeur van Zwitserse chocolade die zijn ongenoegen uitte door de RVU, de verslaggever verslaggever Teun van de Keuken, de aanbieder van de chocolade Tony’s factory en diens oprichter Dahl TV te dagen.


De Voorzieningenrechter Rechtbank Amsterdam gaf de importeur afgelopen dinsdag geen gelijk. Tony’s factory heeft voldoende aannemelijk gemaakt dat de mededeling over de chocola dat deze 100% slaafvrij geproduceerd is, juist en volledig is. De mededelingen van Van de Keuken in zijn positie als journalist voor het programma van Dahl TV voor de RVU een ernstige misstand aan de kaak te stelen. Het maken van de reep is daaruit onstaan en het staat de programmamakers vrij om daar melding van de maken, dit kan niet klakkeloos gezien worden als reclame. Bovendien zullen zij ook de  ‘Tony’s chocolonely’ reep nauwlettend in de gaten houden en zich daar kritisch over uit laten mocht dat nodig blijken.


Lees hier het hele bericht en hier de uitspraak.


 

Bron: Rechtspraak.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Anne-Jel Hoelen

publicaties

Gerelateerde artikelen