020 530 0160

Kamer stemt in met verscherping aanpak cybercrime

Gepubliceerd op 31 mei 2006 categorieën 

De Eerste Kamer heeft dinsdag 30 mei 2006 ingestemd met een verscherping van maatregelen die computercriminaliteit (‘cybercrime’) moeten tegengaan. Zonder stemming ging de senaat akkoord met aanpassing van het Wetboek van Strafrecht, het Wetboek van Strafvordering en enige andere wetten en met het uit 2001 daterende Verdrag inzake bestrijding van strafbare feiten verbonden met elektronische netwerken.

De nieuwe wet heeft onder meer betrekking op computervredebreuk. Donner heeft aangegeven dat het OM ook vervolging zal inzetten indien sprake is van computervredebreuk van een niet beveiligde computer. Senator Hans Franken vond dit te ver gaan. Hij bepleitte niet strafbaarheid van inbreukplegers indien iemand zijn computer niet heeft beveiligd. “Iemand die ongevraagd mijn huis binnenloopt als mijn voordeur open staat pleegt ook huisvredebreuk, terwijl er geen bordje ‘verboden toegang’ op mijn deur staat”, aldus Donner.


Lees hier het bericht.

Bron: Eerste Kamer
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Christiaan Alberdingk Thijm

publicaties

Gerelateerde artikelen