020 530 0160

Jort Kelder moet rectificeren

Gepubliceerd op 11 januari 2008 categorieën , , ,

,,Iedereen krijgt nog geld van die man”. Deze uitspraak van Jort Kelder, gedaan in het televisieprogramma ‘De wereld draait door’ over ondernemer Antonio Perra deed, is onrechtmatig. Dat heeft de voorzieningenrechter in Utrecht vandaag bepaald. Jort Kelder moet deze uitspraak rectificeren op zijn website.


Volgens de rechter blijkt uit de feiten die zijn aangevoerd niet dat Perra op de dag dat Kelder zijn uitspraak deed inderdaad nog onbetaalde schulden had. De uitspraak “Iedereen krijgt nog geld van die man” is daarom onjuist. Omdat Kelder daarnaast de beschuldiging uitte dat Perra een oplichter is, is de uitspraak in beginsel onrechtmatig.

Kelder staat het weliswaar vrij om publiekelijk vraagtekens te plaatsen en meningen te hebben over de succesverhalen van Perra. Die vrijheid is echter begrensd waar het gaat om het onjuist beschrijven van iemands feitelijke gedrag waardoor die persoon in een kwaad daglicht wordt gesteld.

Die grens is met de mededeling “iedereen krijgt nog geld van die man” in combinatie met “dit is een ongelooflijke oplichter”, overschreden.
Omdat Kelder die laatste uitspraak al eerder terugnam hoeft deze niet apart gerectificeerd te worden.

Op zijn website moet Jort Kelder gedurende 31 dagen de volgende tekst plaatsen:


“Rectificatie


De voorzieningenrechter te Utrecht heeft mij, Jort Kelder, veroordeeld tot de  navolgende rectificatie.


In het televisieprogramma “De wereld draait door” van de Vara, uitgezonden op 31 oktober 2007, heb ik over de heer Antonio Perra, directeur en managing director van 4Sight Innovation B.V. en Bound2B gezegd:


“Iedereen krijgt nog geld van die man”.


De voorzieningenrechter heeft geoordeeld dat deze uitlating jegens de heer Perra onrechtmatig is.


Deze opmerking neem ik geheel terug.


Jort Kelder”


Lees hier het bericht en hier de uitspraak

Bron: rechtspraak.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Menno Heerma van Voss

publicaties

Gerelateerde artikelen