020 530 0160

Japanse vrouw vast voor ‘moord’ op virtuele echtgenoot

Gepubliceerd op 24 oktober 2008 categorieën Eerder deze week werden in Nederland twee tieners door de Rechtbank Leeuwarden veroordeeld voor diefstal van een virtueel goed. In Japan was een 43-jarige pianolerares zo boos dat haar digitale man van haar (avatar) gescheiden was in het spel Maplestory, dat ze de virtuele man heeft ‘vermoord’.


De eigenaar van de avatar had aangifte gedaan bij de politie toen hij ontdekte dat zijn avatar niet meer leefde. De vrouw had in gelukkiger tijden het wachtwoord van het account van de (echte) man gekregen, en heeft in haar woede zijn virtuele alter ego laten verdwijnen. Ze verklaarde geen plannen te hebben om ook in de echte wereld wraak te nemen.


De vrouw is gearresteerd op verdenking van het zich illegaal toegang verschaffen op een computer en het manipuleren van elektronische data. Ze is nog niet formeel aangeklaagd, maar ze zou veroordeeld kunnen worden tot een gevangenisstraf van maximaal 5 jaar of een geldboete van maximaal 5000 dollar.


Lees hier het hele bericht.

Bron: CNN
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Frederik Zuiderveen Borgesius

publicaties

Gerelateerde artikelen