020 530 0160

ISP’s/Brein in de pers

Gepubliceerd op 13 juli 2005 categorie├źn , , ,

In de pers is uitgebreid verslag gedaan van de overwinning van de ISP’s  Planet, Chello, @Home, Tiscali en Wanadoo op Stichting Brein in het kort geding waarin Brein vroeg om persoonsgegevens van abonnees van de ISP’s.


Zo hebben het NRC, de Volkskrant en de Telegraaf onder meer aandacht besteed aan de geruchtmakende zaak. Ook Webwereld, Planet en Nu.nl hebben uitgebreid over de zaak bericht. Opvallend in de berichten zijn de positieve uitlatingen van Tim Kuik, directeur van Stichting Brein, terwijl het verzoek van Brein om de gegevens toch is afgewezen.


Ook in de internationale pers is aandacht besteed aan de uitspraak van de Utrechtse rechter. Zo meldt Reuters:


“Brein has sought help from a research company, which has looked at the shared folders on computers of the file swappers. In that process it may have accessed private files (…) The judge does not deem this correct, because according to Dutch law, privacy is insufficiently protected in the United States,” the ruling said.”


 


 


 

Bron: NRC, Volkskrant, Telegraaf etc.
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Marieke Berghuis

publicaties

Gerelateerde artikelen