020 530 0160

Is link “algemene info” voldoende?

Gepubliceerd op 9 oktober 2007 categorie├źn 

De kantonrechter te Alkmaar heeft in een recent gepubliceerd vonnis (LJN: BB4862) overwogen dat uit een link “algemene info” niet duidelijk en herkenbaar blijkt dat achter een dergelijke link algemene voorwaarden zijn opgenomen. Om die reden heeft de kantonrechter een beroep op vernietiging van een reisovereenkomst op de voet van 6:233 b jo. 6:234c BW gehonoreerd.


Opvallend is dat de kantonrechter voorts nog heeft overwogen dat er in casu wel kennis kan worden genomen van de algemene voorwaarden via die link. Het zou in mijn optiek dan ook juridisch zuiverder zijn geweest als de kantonrechter tot de conclusie was gekomen dat de algemene voorwaarden niet door de wederpartij zijn aanvaard, in plaats van te concluderen dat niet is voldaan aan de verplichting om de wederpartij kennis te laten nemen van die voorwaarden.


klik hier om de uitspraak in te zien. Overigens bevat het kopje de hier besproken overweging, maar is de volledige uitspraak een eerder tussenvonnis.

Bron: rechtspraak.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Menno Weij

publicaties

Gerelateerde artikelen