020 530 0160

intrekken kort geding zonder goede reden kost eiser geld

Gepubliceerd op 7 januari 2015 categorieën , , ,

 

 

 

 

 

Emerce heeft mijn bericht over de belangwekkende uitspraak van het hof Den Haag in de Containerbox-zaak gepubliceerd. De vraag in die procedure was of de eiser die een kort geding aanspant en vervolgens vóór de zitting weer intrekt, de door de gedaagde gemaakte proceskosten moet betalen. En als dat kort geding over een IE-inbreuk ging, moet de eiser dan de volledige proceskosten (inclusief advocaatkosten) van de gedaagde betalen? Ja, onder omstandigheden, is het antwoord van het hof Den Haag.

Deze uitspraak is van groot belang voor procederende partijen en hun advocaten. In de praktijk wordt een (concept) kort geding dagvaarding nogal eens gebruikt om de druk tijdens onderhandelingen op te voeren en een schikking te forceren. Dat is bij een weigerachtige inbreukmaker een effectieve en geaccepteerde methode. Maar als de gedaagde bereid is om de eiser (deels) tegemoet te komen, of als eiser toch niet zo zeker is van zijn zaak dat hij het kort geding ook daadwerkelijk wil doorzetten, dan kan deze methode de eiser duur komen te staan.

Lees hier het bevelschrift van het hof Den Haag van 26 november 2014. Marieke Neervoort en Harmke Lankhorst van SOLV advocaten hebben deze zaak voor Containerbox behandeld.

Bron: Emerce.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Marieke Neervoort

publicaties

Gerelateerde artikelen