020 530 0160

Internetcriminelen jagen op privégegevens

Gepubliceerd op 9 september 2005 categorieën 

 


Phishing wordt het genoemd. Oplichting via het internet waarbij de boosdoeners proberen mensen geld af te troggelen of zelfs hun identiteit door naar persoonlijke informatie te ‘hengelen’. Het is een vorm van fraude die een bedreiging vormt voor de voordelen en het gemak dat internet de gebruiker te bieden heeft. Het is dan ook een groter kwaad dan irritante spam die alleen maar zonde van je tijd is, zo meldt De Financiële Telegraaf.


 


De geschatte directe schade door deze praktijken wordt geschat op tussen de 500 miljoen dollar en meer dan 1 miljard dollar per jaar. Maar erger dan deze financiële kosten is de schade die toegebracht wordt aan het vertrouwen in bankieren en kopen via internet. Nieuwe technologie zal de oplossing moeten brengen, met name een infrastructuur waarbij de identiteit van een afzender kan worden geverifieerd. Dan zijn we pas werkelijk in staat te achterhalen wie de echte afzender van een e-mail is.


 


Lees hier het hele nieuwsbericht.


 

Bron: De Financiële Telegraaf
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Linda Eijpe

publicaties

Gerelateerde artikelen