020 530 0160

Internet niet gebouwd voor streaming video

Gepubliceerd op 14 augustus 2007 categorieën , , ,

De BBC is eind juli begonnen met de Britse versie van Uitzendinggemist.nl. Gebruikers moeten bij de BBC een speciale speler downloaden, waarna ze kunnen kiezen uit 400 uur aan tv-programma’s van de afgelopen week. Wie een programma ophaalt met de iPlayer krijgt 30 dagen om het te bekijken. Eenmaal bekeken wordt de uitzending gewist. De beelden worden in een hoge kwaliteit aangeboden: het downloaden van een programma van een uur kan wel 30 minuten in beslag nemen.


Dat kost veel bandbreedte, zeggen de Britse providers. ‘Internet is nooit bedoeld voor de verspreiding van video. We proberen onze capaciteit te verhogen, maar de bandbreedte is niet oneindig’, zegt directeur Mary Turner van Tiscali in de Financial Times. ‘Als de iPlayer populair wordt, zien consumenten hun internetverbinding trager worden en zullen ze klagen bij hun provider.’ De internetaanbieders willen dat de BBC meebetaalt. Anders zullen ze de toegang tot de iPlayer ‘afknijpen’.


Vorig jaar werd er in de VS al gesproken over het opzetten van een internet van twee snelheden. Wie tv via het web wil kijken, zou meer moeten betalen. Dat druist echter in tegen het principe van de netneutraliteit, dat er vanuit gaat dat providers al het dataverkeer met gesloten beurzen doorgeven.

Bron: volkskrant.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Stagiair

publicaties

Gerelateerde artikelen