020 530 0160

Interieur Apple winkel: patent, design, merk of copyright?

Gepubliceerd op 14 juli 2014 categorieën , , , ,

Marketing Tribune bericht: “Ontwerp Apple-winkel wordt gepatenteerd. Het Europese Hof van Justitie heeft bepaald dat het design van Apple-winkels in de Europese Unie kan worden geregistreerd als merk. Het hof weersprak daarmee een beslissing van de Duitse patentautoriteit, die eerder copyrightbescherming van de winkelindeling had afgewezen.”

 

Het komt natuurlijk vaker voor dat de verschillende intellectuele eigendomsrechten met elkaar worden verwisseld. En ook dat de Nederlandse en Engelse termen voor die intellectuele eigendomsrechten door elkaar worden gebruikt. Maar van dit bericht op Marketing Tribune raakte ik wel erg verward.

 

Gelukkig schreef Harmke Lankhorst vorige week al op deze blog dat de winkelinrichting van de Apple winkels als merk kan worden geregistreerd en dat het Europese Hof van Jusitie daarmee prejudiciële vragen heeft beantwoord in een procedure tussen Apple Inc. en het Duits octrooi‑ en merkenbureau, dat eerder een merkaanvraag van Apple had afgewezen.

Bron: Marketing Tribune; SOLV.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Marieke Neervoort

publicaties

Gerelateerde artikelen