020 530 0160

Incidentenregister om frauderende consumenten te bestrijden

Gepubliceerd op 7 februari 2008 categorieën ,

Branchevereniging Thuiswinkel.org verwacht medio 2008 het Incidentenregister, een zwarte lijst om fraude bij haar leden in kaart te brengen en tegen te gaan, in te voeren.


Alleen leden van Thuiswinkel.org mogen deelnemen aan het Incidentenregister. Het is de bedoeling dat leden zelf relevante meldingen invoeren en meldingen van andere leden kunnen inzien. Verschillende persoonsgegevens, waaronder creditcardnummers, zullen in de database worden opgeslagen. Gezien de privacygevoelige informatie zal het register pas ingevoerd worden na instemming van het College Bescherming Persoonsgegevens.


Het is de vraag in hoeverre webwinkels hun voordeel kunnen halen uit het Incidentenregister. De grote webwinkels als Bol.com en Wehkamp maken gebruik van eigen methodes om fraude te voorkomen. Het Incidentenregister zal vooral de kleine spelers op de markt kunnen helpen en is wellicht een stimulans voor de thuiswinkelbranche in z’n algemeen.


Lees hier het bericht op webwereld.nl

Bron: webwereld.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Chloe Chui

publicaties

Gerelateerde artikelen