020 530 0160

IFPI: ISP’s moeten content filteren

Gepubliceerd op 24 december 2007 categorieën ,

De IFPI, de International Federation of the Phonographic Industry, is niet tevreden over de manier waarop providers meewerken aan de bestrijding van inbreukmakende content. De IFPI pleit daarom bij de EU voor maatregelen die ISP’s kan verplichten om content te filteren en downloadsites en protocollen te blokkeren.  

Volgens de IFPI nemen Europese providers veelal ‘geen maatregelen om de massale muziekpiraterij via p2p-netwerken tegen te gaan’. Providers verwijderen nu inbreukmakende content wanneer zij daartoe verzocht worden door de rechthebbenden. De internationale branchevereniging voor de muziekindustrie pleit nu voor een actievere rol voor providers in de vorm van technische oplossingen om op providerniveau piraterij tegen te gaan.


‘Iedereen die online gaat, doet dit via een ISP en iedere provider heeft de complete technische en commerciële controle over het verkeer dat wordt gegeneerd door zijn eigen klanten’, aldus de Ifpi. De branchevereniging wil daarom providers verplichten via technische maatregelen te laten helpen bij het bestrijden van piraterij. De IFPI denkt hierbij aan maatregelen als contentfiltering, het blokkeren van bepaalde protocollen en het ontoegankelijk maken van bepaalde websites.


Lees hier het hele bericht.


 

Bron: Tweakers.net
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Nicky Nicky van Dorp

publicaties

Gerelateerde artikelen