020 530 0160

Ierse provider aangeklaagd wegens piraterij

Gepubliceerd op 11 maart 2008 categorieën , ,

In de strijd tegen piraterij worden nu ook in Ierland de pijlen gericht op internetaanbieders. Eircom, de grootste breedbandaanbieder van Ierland, is door vier grote muziekmaatschappijen voor het Ierse High Court gedaagd. Volgens de muziekmaatschappijen is een groot deel van hun inkomstenverlies te wijten aan het illegaal downloaden van muziek via P2P-netwerken en de toegenomen beschikbaarheid van breedbandinternet. De muziekmaatschappijen willen met een beroep op de Copyright and Related Rights Act 2000 Eircom dwingen maatregelen te nemen om de muziekpiraterij terug te dringen.


Eircom weigert om het internetverkeer te filteren op inbreukmakende content en de toegang tot illegale downloadsites te blokkeren aangezien er geen wettelijke verplichting is om het internetverkeer te controleren. Tevens stelt Eircom dat zij niet op de hoogte was van specifieke activiteiten die een inbreuk zouden plegen op de auteursrechten van de muziekmaatschappijen. Hoewel dit laatste erg onwaarschijnlijk is, blijft het de vraag in hoeverre het mogelijk en wenselijk is om ISP’s verplicht het internetverkeer te laten filteren.


Lees hier het hele bericht.

Bron: Webwereld
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Chloe Chui

publicaties

Gerelateerde artikelen