020 530 0160

IENS sommeert zienst.nl

Gepubliceerd op 28 juni 2007 categorie├źn , ,

iens.nl is niet blij met de nieuwe site zienst.nl. Volgens de oprichters van de zeer succesvolle online restaurantgids – met meer dan 500.000 bezoekers per maand – maakt de domeinnaam inbreuk op hun Beneluxmerk IENS en zij hebben de houders van zienst.nl dan ook gesommeerd te stoppen met het gebruik van het teken.


Het gaat niet zozeer om het feit dat de sites gelijksoortige diensten zouden aanbieden, maar om de gelijkenis van de namen. Zienst.nl is een website waar consumenten commentaar kunnen geven op Amsterdamse dienstverleners en Jasper Soetendal van zienst.nl stelt dan ook dat het woord zienst beschrijvend is: het is een samentrekking van de woorden ‘zien’ en ‘dienst’. Hiermee zegt hij in feite dat het woord zoals opgenomen in de domeinnaam niet als merk wordt gebruikt, waarmee overigens niet is gezegd dat er dus geen inbreuk is. Mede-oprichter en advocaat Maarten noemt de sommatie van IENS ‘vleiend’ want de site is pas een maand in de lucht (hoewel al geregistreerd in september 2006).


Het is maar de vraag of IENS haar gelijk zal halen. Want de overeenstemming tussen de namen is toch niet direct opmerkelijk. En wat dan te denken van websites als dienst.nl en lens.nl, voorbeelden gegeven op de site van DutchCowboys.


Lees hier het hele bericht.

Bron: boek9.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Stagiair

publicaties

Gerelateerde artikelen