020 530 0160

Identiteit Duitse filesharer blijft onbekend

Gepubliceerd op 3 augustus 2007 categorieën ,

Een Duitse internetprovider hoeft de gegevens van enkele filesharers niet te onthullen. De rechtbank van het Duitse Offenburg vond de overtreding waarvan zij werden beschuldigd niet ernstig genoeg.


In Duitsland heeft alleen justitie de bevoegdheid om naam en adres van abonnees van een ISP op te vragen. Een civiele partij kan de gegevens uitsluitend door middel van een verzoek aan de officier van justitie verkrijgen. Dat verzoek van de Duitse muziekindustrie werd door de officier afgewezen. Het beroep dat de muziekproducenten daarop instelden is door de rechtbank afgewezen. De platenmaatschappijen hadden volgens de rechtbank niet aangetoond dat filesharing tot ‘crimineel relevante schade’ zou leiden. 


Onlangs heeft de advocaat-generaal van het Europees Hof van Justitie naar aanleiding van prejudiciële vragen van een Spaanse rechter, geconcludeerd dat het lidstaten is toegestaan om de informatieverplichting van ISP’s te beperken tot strafzaken. Zie daarover onze eerdere berichtgeving.


Lees hier het hele bericht

Bron: www.tweakers.net
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Stagiair

publicaties

Gerelateerde artikelen