020 530 0160

ICANN aangeklaagd wegens het faciliteren van domeinfraude

Gepubliceerd op 28 februari 2008 categorie├źn 

Vorige week meldde een speciale commissie van ICANN dat zij ondanks vele klachten geen bewijs heeft kunnen vinden voor zogenaamde ‘front running’-praktijken.


Een van de onderzochte en omstreden bedrijven, Network Solutions, is maandag in Los Angeles aangeklaagd wegens domeinnaamgijzeling en gedwongen winkelnering. Na een zoekactie van gedupeerde Chris McElroy op Network Solutions naar KidSearchNetwork.com bleek de domeinnaam nog vrij te zijn. Enkele seconden later registreerde Network Solutions alsnog zelf de domeinnaam.


Ook ICANN is volgens de advocaten van McElroy schuldig aan domeingijzeling- en -proeverij door het hanteren van de vijfdaagse grace period. Deze grace period wordt vaak misbruikt om te testen of de exploitatie van een domeinnaam lucratief is. Na vijf dagen kan de registratie kosteloos geannuleerd worden en komt de domeinnaam weer vrij.


De advocaten van McElroy willen dat er een einde komt aan dit soort praktijken en eisen een onbekende schadevergoeding. Tevens roepen zij andere gedupeerden op om zich aan te sluiten bij een class action.


ICANN is al langer op zoek naar een oplossing voor het probleem. Verschillende oplossingen zijn aangedragen, waaronder het in rekening brengen van een klein bedrag bij elke domeinnaamreservering.


Network Solutions en ICANN onthouden zich vooralsnog van commentaar.


Lees hier het volledige bericht.

Bron: Webwereld
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Chloe Chui

publicaties

Gerelateerde artikelen