020 530 0160

Huur een video game online

Gepubliceerd op 11 augustus 2004 categorie├źn , ,

Gamen is hot! In de VS is de bedrijfstak onderhand groter dan de entertainment industrie en neemt de game sector in de economische statistieken nu de derde plaats in van sectoren die gelden als moneymakers.


Nu dat de video games zich mogen verheugen in de warme belangstelling van vooral veel jongeren, rijst er een probleem. De relatief hoge prijzen (veroorzaakt door de hoge ontwikkelingskosten) van de games doen de afzet enigszins stagneren. Om niet in dezelfde val van online piraterij te lopen als de entertainment industrie zoekt de game sector nu andere mogelijkheden om haar producten bereikbaar te houden voor de doelgroepen.


De manier om een breed publiek voor een lagere prijs kennis te laten maken met je product is door het te gaan verhuren. In de VS zijn een aantal ondernemingen zich gaan toeleggen op het online verhuren van games. Consumenten krijgen de games via de post toegezonden en mogen deze voor een periode van twee weken gebruiken. Het online verhuren van games blijkt rendabel en populair waardoor er een heuse concurrentiestrijd is los gebarsten tussen de online aanbieders onderling en tussen de online aanbieders en de offline verhuur winkels.


Lees hier het hele bericht

Bron: reuters
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Doran Houthoff

publicaties

Gerelateerde artikelen