020 530 0160

Houder satire-website veroordeeld

Gepubliceerd op 26 januari 2006 categorieën 

De Rechtbank Amsterdam heeft woensdag de maker van een `satirische´-website veroordeeld tot duizend euro boete, wegens het opzettelijk beledigen van homo’s en joden. Op de website Het Periodiek Internetsysteem, een fictieve christelijke internetgemeente, schrijft de man humoristisch bedoelde columns onder diverse pseudoniemen, zoals ‘Andries Knevel’. 


Het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) deed in maart 2005 aangifte wegens discriminatie van homoseksuelen en joden, omdat de eigenaar van de website weigerde op verzoek van het MDI de discriminerende passages te verwijderen. Bij het MDI kwamen in totaal 40 klachten binnen over de satirische-website.


De houder stelde dat hij niet de intentie had gehad mensen te beledigen met zijn teksten, die gezien zouden moeten worden als satire. De rechter achtte dit niet afdoende en oordeelde dat de beledigingen ‘de grenzen van het aanvaardbare overschreden’.


Lees hier het hele bericht

Bron: webwereld.nl, nu.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Stagiair

publicaties

Gerelateerde artikelen