020 530 0160

Hosting provider moet Torrentsite sluiten en NAW-gegevens verstrekken

Gepubliceerd op 22 juni 2007 categorieën , ,

Hosting provider Leaseweb wordt op vordering van stichting Brein (“Brein”) bevolen om de website Everlasting.nu te verwijderen en de naam-, adres-. en woonplaatsgegevens (“NAW-gegevens”) van de eigenaar van de website te verstrekken.


Op de website Everlasting.nu werden door middel van BitTorrent auteursrechtelijk beschermde bestanden aangeboden. Opmerkelijk is dat nadat de hosting provider van Brein een sommatiebrief had ontvangen, op de website een bericht verscheen waarin gebruikers werden opgeroepen bestanden te uploaden die niet auteursrechtelijk beschermd zijn.


Leaseweb heeft verder een reconventionele vordering ingesteld, waarin zij verzoekt Brein te verbieden nog langer sommatiebrieven aan Leaseweb te sturen met betrekking tot het verstrekken van NAW-gegevens en het verwijderen van websites, tenzij aan een aantal voorwaarden wordt voldaan. Zo zou Brein de exacte locaties van werken moeten vermelden en een verklaring van een notaris moeten verstrekken waaruit blijkt dat alle werken zijn gedownload en dat de hyperlinks daadwerkelijk leiden naar werken waarop de sommaties betrekking hebben. De vordering in reconventie wordt afgewezen, omdat het Brein volgens de voorzieningenrechter in beginsel vrijstaat wie dan ook en op welke wijze dan ook sommaties te versturen.


De vordering van Brein tot volledige proceskostenveroordeling wordt afgewezen, omdat Leaseweb zelf geen inbreuk heeft gepleegd en zich volgens de rechter tussen twee vuren bevindt.


Lees hier het vonnis.

Bron: Boek9
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Vita Zwaan

publicaties

Gerelateerde artikelen