020 530 0160

Het twitteren van Top Gun niet toegestaan

Gepubliceerd op 27 februari 2014 categorieën ,

Het Twitter-account 555µHz (@555uhz) was voornemens om via Twitter de film Top Gun in zijn geheel af te spelen, door elke scène van de film beeld voor beeld te twitteren. Aangezien er ongeveer 25 beelden van een film per seconde worden afgespeeld en de film 110 minuten duurt, zou @555uhz ongeveer 165.000 screenshots van de film moeten twitteren. 555µHz plaatste 2 à 3 posts per uur, waardoor de film waarschijnlijk pas aan het eind van het jaar helemaal afgespeeld zou zijn.


 

 

 

 

 

 

Paramount Pictures, de rechthebbende op de film, heeft hier echter een stokje voor gestoken. Volgens de filmstudio maakt 555µHz door de filmscènes te twitteren inbreuk op haar auteursrechten op de film. Paramount Pictures heeft Twitter daarom verzocht alle Top Gun afbeeldingen van het twitter-account @555uhz te verwijderen.

Op twitter is er boos gereageerd op het handelen van Paramount Pictures. Veel twitteraars hebben getweet dat zij naar aanleiding van de tweets van 555µHz de film Top Gun juist weer wilden gaan zien. Wellicht had Paramount Pictures er vanuit marketingoogpunt beter aan gedaan niet op basis van haar IE-rechten op te treden en de film gewoon via twitter te laten zien.

Bron: Telegraaf
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Harmke

publicaties

Gerelateerde artikelen