020 530 0160

Hernieuwde roep om bewaring van verkeersgegevens

Gepubliceerd op 24 maart 2004 categorieën , ,

 


Groot-Brittannië zet, na de aanslagen in Madrid, Brussel onder druk om maatregelen te nemen welke veiligheidsinstanties meer gegevens moeten verschaffen om de opsporing van potentiële plegers van aanslagen succesvoller te laten verlopen. 


 


Volgens Britse functionarissen moeten vooral de verkeersgegevens van e-mail en mobiele telefoonverkeer een schat aan informatie opleveren. Er moet, volgens hen, daarom worden gekomen tot een verplichting tot bewaring van deze gegevens door de Internet Service Providers en telefoonmaatschappijen. De collectieve veiligheid zou hierbij moeten prevaleren boven de privacy.


 


Het opslaan van verkeersgegevens staat dus wederom op de agenda. De plannen zullen waarschijnlijk ook op tafel komen tijdens de bijeenkomsten van de Europese Raad op 25 en 26 maart in Brussel. Deze bijeenkomsten worden gehouden met het doel om tot maatregelen te komen die terroristische aanslagen moeten voorkomen.


 


Lees hier het hele bericht.


 

Bron: Supanet
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Linda Eijpe

publicaties

Gerelateerde artikelen