020 530 0160

Heffing op internetaansluiting voor kranten?

Gepubliceerd op 23 juni 2009 categorieën , , ,

Volgens een vandaag gepubliceerd rapport van de commissie-Brinkman moet er een heffing komen op internetaansluitingen ten behoeve van innovatieprojecten van traditionele media, zoals kranten. Deze heffing zou ongeveer 20 miljoen euro per jaar moeten opleveren. Dat geld is volgens de commissie nodig, omdat traditionele media nog geen manier hebben ontwikkeld om geld te verdienen aan internet en omdat de consument ervan bewust moet worden gemaakt dat betaald moet worden voor nieuws op internet. Het rapport is in opdracht van minister Plasterk opgesteld en heeft betrekking op de toekomst van de Nederlandse dagbladsector.

De aanbeveling van de commissie is opmerkelijk. Zoals wij eerder berichtten verscheen vorige week een rapport van de Parlementaire Werkgroep Auteursrecht waarin een afschaffing van de wettelijke heffingen op dragers waarop privé-kopieën worden gemaakt, wordt bepleit. Als gevolg daarvan zouden rechthebbenden verstoken blijven van een vergoeding waar zij wettelijk recht op hebben.

Minister Plasterk staat kritisch tegenover de aanbeveling van de commissie-Brinkman. Hij ziet geen logische samenhang tussen internetgebruik en de problemen waarin dagbladen verkeren.

Bron: Nu.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Vita Zwaan

publicaties

Gerelateerde artikelen