020 530 0160

Heemskerk waarschuwt ISP’s nogmaals over overstapproblemen

Gepubliceerd op 14 mei 2008 categorie├źn ,

Staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken heeft opnieuw benadrukt dat problemen bij het overstappen naar een andere internetprovider eind dit jaar tot het verleden moeten behoren, anders komt er dwingende wetgeving. Administratieve problemen doen zich bij circa dertig procent van de overstappen voor, aldus onderzoek door TNO in opdracht van de Consumentenbond.


Heemskerk heeft met de isp’s afgesproken dat er eind dit jaar in niet meer dan vijf procent van de overstapgevallen problemen optreden. Eind maart verliep de deadline voor providers om te zorgen dat klanten beschikken over duidelijke overstapinformatie. In het tweede kwartaal moeten alle isp’s bij een geschillencommissie zijn aangemeld. Eind dit jaar moet geregeld zijn dat de nieuwe provider de hele overstap verzorgt. Het afmelden bij de oude provider wordt dan ook door de nieuwe isp geregeld. De nieuwe aansluiting moet binnen 24 uur na het uitschakelen van de oude actief zijn.


Heemskerk heeft er vertrouwen in dat de providers de afspraken nakomen, maar dreigt nu nogmaals dat indien de sector in gebreke blijft, hij met wetgeving komt.


Lees hier het hele bericht


 


 

Bron: Tweakers
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen