020 530 0160

Handmatige zoekmachine vs Google

Gepubliceerd op 9 augustus 2007 categorie├źn 

Een universiteit in Indiana in de V.S. heeft besloten om de zoekmachine Google in te ruilen voor een nieuwe  zoekmachine genaamd ChaCha. Dit is een zoeksysteem waarbij duizenden zogenaamde ChaCha-gidsen handmatig de beste zoekresultaten proberen te vinden.


Teneinde het zoeksysteem op de universiteit te introduceren, zullen honderden werknemers van de universiteit worden getraind tot ChaCha-gids. Zij mogen zich gelukkig beperken tot zoekvragen in het digitale domein van de universiteit en kunnen de rest van het web ongemoeid laten.


ChaCha maakt deel uit van een nieuwe stroming binnen de zoekmachines die niet uit gaat van de intelligentie van software, maar van mensen. Het is afwachten of dit wellicht de nieuwe standaard zal worden. Met een investering van 6 miljoen dollar van de oprichter van Amazon.com zal het ChaCha voorlopig niet aan middelen ontbreken om haar activiteiten verder uit te breiden.


Lees hier het hele bericht.


 

Bron: www.emerce.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen