020 530 0160

Handelt ISP onrechtmatig jegens SIDN bij beëindiging hosting?

Gepubliceerd op 30 maart 2009 categorieën , , , ,

De rechtbank Arnhem vindt in kort geding van niet. Wat was er aan de hand?

Lycos heeft aangekondigd de hosting van ongeveer 32.000 domeinnamen te zullen beëindigen. De SIDN – de organisatie die zich onder meer bezighoudt met de uitgifte van .nl-domeinnamen en het beheer van het .nl-domein op het internet – meende dat Lycos onrechtmatig jegens de SIDN handelde, en spande daarop een kort geding aan. Uit het vonnis blijkt dat de SIDN met name vreest voor reputatieschade.

Kennelijk ontstaat er tijdens de zitting discussie over de vraag of de SIDN ook een rechtstreekse relatie heeft met de domeinnaamhouders, in verband met een grondslag voor een eventuele schadeclaim van domeinnaamhouders bij SIDN. De rechtbank meent dat daartoe onvoldoende bewijs is geleverd door SIDN, en gaat derhalve voorshands uit van niet. Ik denk zelf dat er wel sprake van is, trouwens. (Er is destijds veel over geschreven bij het kunnen leggen van beslag op domeinnamen.)

Belangrijk uitgangspunt voor de rechter is verder dat Lycos de hosting met de domeinnaamhouders ook gewoon mag beëindigen. Iets dat door SIDN niet lijkt te zijn betwist. Jammer, want het was denk ik best interessant geweest als dit nader was onderzocht. Ik vind dat zo op het eerste gezicht geen 100% uitgemaakte issue. Maar goed: ik ken het dossier verder ook niet goed (genoeg).

Tenslotte overweegt de rechter dat Lycos de 32.000 domeinnaamhouder voldoende heeft geïnformeerd.

Lees hier de uitspraak.

 

Bron: rechtspraak.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Menno Weij

publicaties

Gerelateerde artikelen