020 530 0160

Gratis rechtshulp voor technostarters

Gepubliceerd op 28 augustus 2008 categorieën ,

Opening rechtswinkel vanmiddag om 16.30 uur door Amsterdamse Deken


Vandaag opent de eerste rechtswinkel voor technostarters zijn deuren: de Clinic. De Clinic gaat gratis rechtshulp bieden op het gebied van internetrecht. De opening van de rechtswinkel wordt verricht door de Deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten, Mr G.J. Kemper.


De Clinic zal de eerste Nederlandse rechtswinkel zijn gespecialiseerd in internetrecht. Het is een initiatief van SOLV Advocaten. Met de oprichting van de Clinic reageert SOLV op de discussie over tarieven van gespecialiseerde advocaten. Dankzij de Clinic moeten ook technostarters en particulieren toegang krijgen tot het recht.


Christiaan Alberdingk Thijm van SOLV: “Tarieven van gespecialiseerde advocaten zijn enorm hoog, soms wel 500 euro per uur. Veel starters kunnen dat niet betalen. De Clinic biedt dan een uitkomst.”


Eerstelijns advies


De Clinic zal eerstelijns juridisch advies geven aan startende ondernemers en particulieren, die onvoldoende financiële middelen hebben om een gespecialiseerde advocaat in te schakelen. De Clinic zal worden gerund door rechtenstudenten in de laatste fase van hun studie. Zij worden daarin ondersteund door medewerkers van SOLV Advocaten en, op termijn, andere gerenommeerde advocatenkantoren.


SOLV Advocaten specialiseerde zich in 2000 als eerste Nederlandse advocatenkantoor in internetrecht. De oprichting van de Clinic is één van de initiatieven die SOLV neemt op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.


Binnen de advocatuur is al enige tijd een discussie gaande over de toegang tot de gespecialiseerde advocaten. Op 16 juli jl. kondigde de Orde van Advocaten een onderzoek aan naar de hoogte van tarieven van advocaten. SOLV Advocaten wil met de oprichting van de Clinic een concrete oplossing bieden voor een specifieke groep hulpzoekenden.


Lees hier berichtgeving in het Financieele dagblad.


Lees hier berichtgeving in Emerce.


Lees hier de berichtgeving in WebWereld.

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Christiaan Alberdingk Thijm

publicaties

Gerelateerde artikelen