020 530 0160

Google wint seksadvertentie-zaak

Gepubliceerd op 25 augustus 2006 categorieën ,

Boeren die op zoek zijn naar een date, kunnen nog steeds met hinderlijke seksadvertenties geconfronteerd worden. Google hoeft namelijk de gesponsorde koppeling die verschijnt zodra de zoekterm “farm-date” wordt opgegeven, niet te verwijderen. Dat heeft de voorzieningenrechter in de rechtbank Amsterdam 24 augustus bepaald.


De datingsite farmdate.nl vond de seksadvertenties “zeer beschadigend” voor de reputatie van de website, waarop boeren een partner hopen te vinden. Volgens de rechter is het op advertentiepagina’s van bijvoorbeeld dagbladen echter gebruikelijk “om advertenties die globaal dezelfde goederen of diensten aanbieden, in één rubriek onder te brengen”.


De uitspraak is nog niet gepubliceerd. Blijkbaar is de rechter van mening dat geen sprake is van merkinbreuk. Indien Farmdate een beschermd merk zou bezitten, zou de uitspraak van de rechter opvallend zijn. Eerder hebben buitenlandse rechters geoordeeld dat Google wel inbreuk maakt op het merkenrecht door merken aan zoekresultaten te koppelen.


Lees hier het bericht.

Bron: Nu.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Christiaan Alberdingk Thijm

publicaties

Gerelateerde artikelen