020 530 0160

Google verdacht van fraude

Gepubliceerd op 30 juni 2005 categorieën , ,

Het marketingbedrijf Click Defence heeft in Amerika een zaak aangespannen tegen Google, omdat Click Defence Google verdenkt van “klikfraude”. Deze zaak staat niet op zichzelf, omdat een aantal maanden geleden Google ook al werd aangeklaagd vanwege klikfraude, toen door een groep adverteerders onder leiding van winkelketen Lane´s Gifts & Collectibles.


Google verkoopt advertenties waarvan de prijs wordt bepaald door het aantal keer dat gebruikers van Google´s zoekmachine op de advertentie klikken, het zogenaamde Cost Per Click. Click Defence claimt dat Google de prijs voor deze advertenties opkrikt door zelf op de advertenties te klikken. Dit al dan niet geautomatiseerde handelen om de kosten op te drijven wordt klikfraude genoemd. Click Defence zegt vijf miljoen dollar extra te hebben betaald voor zijn advertenties door de fraude van Google.


Opmerkelijk detail is dat Click Defence gespecialiseerd is in de ontwikkeling van software die klikfraude dient te voorkomen.


Lees hier het hele bericht.

Bron: Webwereld
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Stagiair

publicaties

Gerelateerde artikelen