020 530 0160

Google neemt maatregelen tegen ‘reactie-spam’

Gepubliceerd op 20 januari 2005 categorieën ,

Steeds vaker wordt er op weblogs, gastenboeken en andere reactieformulieren op websites spam achtergelaten, de zogenaamde ‘reactie-spam’. Als deze pagina’s door zoekmachines worden geïndexeerd dan raken de zoekresultaten vervuild door die spam en krijgen de websites waarnaar wordt verwezen ten onrechte een hogere notering. Om dit tegen te gaan gaat Google gebruik maken van een techniek die te vergelijken is met de ‘no-follow’ tag die webmasters aan pagina’s kunnen toevoegen om zo te voorkomen dat deze door zoekmachines worden geïndexeerd. Blogger.com (eigendom van Google) alsmede Six Apart en MSN Spaces willen op deze manier de spam verminderen.


Niet iedereen staat echter positief tegenover deze ontwikkeling. Zo bestaat de angst dat spammers zich massaal zullen richten op websites zonder de ‘no-follow’ techniek en dat het devalueren van links zal leiden tot een beperking van de mogelijkheden van weblogs en van Google zelf.


Lees hier het volledige artikel van webwereld.nl


Lees hier het volledige artikel van theregister.co.uk

Bron: webwereld.nl; theregister.co.uk
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Thomas

publicaties

Gerelateerde artikelen