020 530 0160

Google Maps zoomt in

Gepubliceerd op 4 juni 2007 categorieën ,

Google heeft een nieuwe feature toegevoegd aan haar programma Google Maps. Met behulp van “Street View” kan een gebruiker gedetailleerde foto’s bekijken van bepaalde gebieden op de landkaart. Deze foto’s zijn genomen vanaf de openbare weg en geven dus een indruk van hoe een plek op aarde er daadwerkelijk uitziet. Men kan zo een virtuele wandeling maken door de vastgelegde plaatsen.


Kort na de introductie van de dienst zijn er al meerdere bezwaren geuit op het gebied van de privacy. Zo klaagde een vrouw uit Oakland dat op haar appartement zo ver is ingezoomd dat haar kat achter het raam te zien is. En zo ontdekte een weblog een foto van een man die op het punt staat een sex-winkel binnen te gaan.


Google is van mening dat er geen sprake is van een privacyschending. De foto’s zijn genomen op de openbare weg, en bevatten dus niets anders dan wat een ieder kan zien die buiten loopt, aldus het bedrijf.


Lees hier het hele bericht.

Bron: New York Times
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Tjalling Hylkema

publicaties

Gerelateerde artikelen