020 530 0160

Google en Microsoft introduceren nieuwe zoekmethoden

Gepubliceerd op 20 april 2006 categorieën ,

Google en Microsoft zijn beide bezig met het ontwikkelen van nieuwe methodes om informatie te vinden op het internet.


Microsoft heeft aangekondigd bezig te zijn met het perfectioneren van een technologie die zij Photo2Search heeft genoemd. Het onderzoeksteam van Microsoft voltooide onlangs een systeem dat met behulp van beeldherkenningsalgoritmen binnen 3 seconden een succesvol zoekresultaat bood na het doorzoeken van 6.000 afbeeldingen. Met de technologie kan een foto die bijvoorbeeld werd gemaakt met een mobiele telefoon worden verzonden als zoekopdracht. Zo zou het bijvoorbeeld mogelijk zijn om met een foto van een restaurant, een product in de supermarkt of de poster van een bioscoopfilm alle beschikbare informatie daarover te vinden.   


Google zit inmiddels ook niet stil. Al in 2001 diende het bedrijf een octrooiaanvraag in voor een ‘voice interface voor een zoekmachine’ bij het Amerikaanse octrooi- en merkenbureau. Onlangs werd het octrooi verleend. Volgens de omschrijving bij het octrooi gaat het om een systeem dat zoekresultaten weergeeft op basis van een gesproken zoekopdracht. De zoektermen worden eerst door middel van spraakherkenning geïnterpreteerd. Vervolgens wordt een resultatenlijst gepresenteerd. Waarschijnlijk wil Google de technologie met name gaan gebruiken voor mobiele telefoons en PDA’s. Daarvoor wordt een database met gesproken zoektermen gecreëerd.


Lees hier het artikel over Microsoft.


Lees hier het artikel over Google.


Lees hier meer over de Photo2Search


Lees hier meer over het octrooi van Google.

Bron: Webwereld.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Anton Ekker

publicaties

Gerelateerde artikelen