020 530 0160

Google afbeeldingen in de problemen

Gepubliceerd op 24 februari 2006 categorie├źn ,

De afbeeldingenzoeker van Google is in de problemen. Een Amerikaanse rechter heeft geoordeeld dat de dienst van de zoekgigant mogelijk inbreuk maakt op het auteursrecht. De afbeeldingen die gezocht kunnen worden met Google worden verkleind weergegeven als zogenoemde thumb nails. Door het maken van deze thumb nails maakt Google mogelijk inbreuk, aldus de rechter te Los Angeles in een voorlopig oordeel van 17 februari 2006.


Pikante bijkomstigheid is dat de eiser in deze zaak uitgever van nogal pikante naakfoto’s is. Google stelde zich op het standpunt dat de foto’s niet auteursrechtelijk beschermd zijn, omdat ze onvoldoende origineel zijn. De rechter maakte korte metten met dit verweer.


The Court rejects this argument. The P10 photographs consistently reflect professional, skillful, and sometimes tasteful artistry. That they are of scantily-clad or nude women is of no consequence; such images have been popular subjects for artists since before the time of “Venus de Milo.”


Lees hier het bericht. Lees hier het vonnis.

Bron: Cnet
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Christiaan Alberdingk Thijm

publicaties

Gerelateerde artikelen