020 530 0160

Goedkeuring van Google’s overname van DoubleClick stap dichterbij

Gepubliceerd op 7 maart 2008 categorieën , ,

Wederom een controversiële overname door Google: de webgigant wil online reclamebedrijf DoubleClick overnemen. De controverse ontstond ondermeer vanwege de hoeveelheid gegevens die Google tot haar beschikking zal hebben wanneer haar eigen arsenaal wordt samengevoegd met dat van DoubleClick. De Europese Consumenteorganisatie BEUC stelt in een brief dat deze overname Google een monopoliepositie zou bezorgen in de online marketing branche en is tevens bezorgd over de privacy-gerelateerde problemen die de overname met zich mee zou brengen .


In de Verenigde Staten was de overname reeds goedgekeurd. In Europa fronste men aanvankelijk de wenkbrauwen,  maar volgens verschillende bronnen ziet het er naar uit dat ook hier de overname wordt goedgekeurd. De New York Times suggereert dat deze ontwikkeling beïnvloed wordt door de beoogde overname van Yahoo! door Microsoft. Google had al eerder vraagtekens gezet bij de plannen van Microsoft. Gevreesd werd onder meer dat de overname van Yahoo! de mededinging hevig onder druk zou zetten.


Lees hier het hele bericht


 

Bron: The New York Times
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Stagiair

publicaties

Gerelateerde artikelen