020 530 0160

Godcasting neemt toe

Gepubliceerd op 29 december 2005 categorie├źn 

Voor gelovigen die door hun drukke bestaan de kerkdienst op zondag missen, is er nu een oplossing: Godcasting (ook wel aangeduid met ‘iGod’ en ‘pod preachers’). Deze toepassing van de podcasting zorgt er voor dat gelovigen naar preken kunnen luisteren zonder dat ze elke zondag in de kerk moeten zitten.


Het een jaar geleden opgerichte The GodCast Network (TGN) ziet een grote groei van het aantal Christenen dat gebruik maakt van Godcasting. Volgens de pastoor van TGN wordt dit veroorzaakt door de Christelijke gedachte dat men het goede nieuws met elkaar moet delen. Dat Godcasting er voor zou zorgen dat kerken op zondag minder worden bezocht, is niet relevant. Jezus heeft immers nooit gezegd dat mensen het land in moesten trekken om grote kerken te bouwen. Wel zei Jezus dat mensen het goede nieuws met elkaar moeten delen. Volgens de pastoor is Godcasting gewoon een nieuwe manier om het goede nieuws te verspreiden.


Ook het Vaticaan is blijkbaar een dergelijke mening toegedaan. Paus Benedictus XVI begon in augustus al met het opnemen van podcasts.


Lees hier het volledige bericht.


 


 

Bron: cnn.com
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Thomas

publicaties

Gerelateerde artikelen