020 530 0160

Gewelddadige films en games (2)

Gepubliceerd op 22 april 2008 categorieën ,

Op 10 maart berichtte ik op deze site dat het Nederlandse kabinet laat onderzoeken of de verkoop van films en games met extreem gewelddadige beelden kan worden verboden. De Tweede Kamer had minister van justitie Hirsch Ballin afgelopen najaar al gevraagd om een verbod op zeer gewelddadige spellen en films. Aanleiding was onder meer het spel Manhunt 2, waarbij de speler uit een psychiatrische inrichting moet ontsnappen om vervolgens op sadistische wijze allerlei tegenstanders om te brengen.


Nu de bezorgdheid over agressief gedrag van jongeren als gevolg van games en films toeneemt, heeft ook de Europese Commissie besloten dat er regels moeten komen voor de verkoop van games aan minderjarigen. Binnen twee jaar moet de industrie een gedragscode hebben opgesteld. Daarnaast moet de sector meer investeren in het PEGI-systeem (‘Pan European Games Information’), een systeem voor leeftijdsclassificatie van games. Dit systeem moet efficiënter worden en in heel Europa worden toegepast.


Lees het volledige persbericht van de Europese Commissie hier.

Bron: NRC.nl en Europa.eu
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Marieke Neervoort

publicaties

Gerelateerde artikelen