020 530 0160

Gerkens: er komt geen downloadverbod

Gepubliceerd op 4 september 2007 categorieën , ,

Arda Gerkens, Tweede Kamerlid van de SP, heeft verbaasd gereageerd op mijn column op Nu.nl. In de column heb ik betoogd dat de Minister van Justitie aanstuurt op een downloadverbod, omdat de politiek tegen een heffing op MP3-spelers en andere digitale dragers is. Dit blijkt uit antwoorden op kamervragen die Gerkens heeft gesteld. “De conclusie van de heer Alberdingk Thijm is niet wat ik uit de antwoorden van de minister heb gelezen”, aldus Gerkens.


Gerkens maakt een onderscheid tussen “evident” onrechtmatig materiaal en ander onrechtmatig materiaal. Volgens Gerkens is het downloaden van evident onrechtmatig materiaal niet toegestaan. Gerkens: “Daarvan kun je niet zeggen dat het een privékopie is”.


Het onderscheid dat Gerkens maakt volgt echter niet uit de wet. In WebWereld reageer ik op Gerkens:


Volgens Alberdingk Thijm is de suggestie van Gerkens om een onderscheid te maken tussen een ‘evident illegale bron’ en andere bronnen, niet werkbaar. “In veel gevallen weet je niet of het onrechtmatig is of niet. Slimme platenmaatschappijen kunnen in veel gevallen claimen dat er sprake is van een illegale bron en als consumenten een boete riskeren dan downloaden ze niet meer.”


 Lees hier het bericht.

Bron: WebWereld
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Christiaan Alberdingk Thijm

publicaties

Gerelateerde artikelen