020 530 0160

Gemeente Amsterdam bestrijdt identiteitsfraude

Gepubliceerd op 25 maart 2009 categorieën , ,

De gemeente Amsterdam erkent het toenemende probleem van identiteitsfraude. Identiteitsfraude veroorzaakt steeds meer problemen voor burgers, bedrijven en overheid, terwijl fraudeurs nauwelijks worden opgemerkt. Identiteitsfraude zorgt voor grote maatschappelijke schade. Te denken valt aan financiële schade door criminele activeiten, misbruik van voorzieningen en psychische schade.

Om dit probleem aan te kunnen pakken heeft de gemeente Amsterdam de Regiegroep Identiteitsfraude ingesteld. Deze regiegroep heeft onder meer als doel het bewustmaken van ambtenaren over de ernst van deze vorm van criminaliteit. Hiertoe heeft de regiegroep de brochure “Ben je wie je zegt dat je bent?” uitgebracht, waarin nuttige tips en aanwijzingen staan om identiteits- en documentsfraude te herkennen en voorkomen.

De publicatie is geschreven met het doel om de gemeentelijke overheid bekend te maken met de risico’s van identiteitsfraude. Het dient echter eveneens als stimulans om met een kritisch oog naar de kwetsbaarheid van de eigen werkprocessen te kijken.

Download hier de publicatie “Ben je wie je zegt dat je bent?”

Klik hier voor meer informatie.

 

Bron: http://amsterdam.nl/@175228/presentatie_'ben_jij/
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Stagiair

publicaties

Gerelateerde artikelen